2013. február 2., szombat

Csirkés paella



Hozzávalók: 
  • 50 dkg csirkemell kockákra vágva
  • 5 dl húsleves
  • 20 dkg klasszikus rizs
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 kápia vagy tv paprika
  • 20 dkg fagyasztott zöldségkeverék (borsó, kukorica, répa, zöldbab)
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 zacskó Kotányi sáfrány 
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 csokor petrezselyem
  • 3 evőkanál olaj
  • bors
Elkészítése:
  1. Az olajon megpirítjuk a felkockázott csirkemellet, majd kiszedjük egy tányérra.
  2. A paradicsomot leforrázzuk és lehúzzuk a héját, majd kockákra vágjuk a többi zöldséggel együtt.
  3. A megmaradt olajon megpároljuk a felaprított hagymát, a kockára vágott paprikákat és a kockára vágott paradicsomot, majd visszatesszük a husit, hozzáadjuk a fagyasztott zöldségkeveréket.
  4. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a 20 dkg rizst is, elkeverjük és felöntjük az 5 dl húsleveslével.
  5. Ízesítjük fokhagymával, petrezselyemmel, sáfránnyal.
  6. Fedő alatt többször megkeverve, 20-25 perc alatt készre főzzük.

3 megjegyzés: