2013. február 1., péntek

Répatorta



Tészta hozzávalói:
  • 30 dkg reszelt sárgarépa
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg darált mandula
  • 5 egész tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 citrom héja
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál rum
  • csipet só
Krém hozzávalói:
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín (Meggle cukrászhab)
  • 10 dkg porcukor 
 
Elkészítése:
  1. A megtisztított répát finom reszelőn lereszeljük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük.
  3. A sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  4. Kimérjük a többi hozzávalót és folyamatos keverés mellett a sárgájához kanalazzuk.
  5. Hozzáadjuk a reszelt répát, ízesítjük fahéjjal, rummal, citrom héjával és levével.
  6. A masszához végül fakanállal hozzákeverjük az 5 tojás keményre vert habját.
  7. Átnézzük a receptet, hogy nem hagytunk-e ki valamit. :)
  8. Az elkészített masszát a kikent tortaformába öntjük és az előmelegített sütőben (180 fokon) 35-40 percig sütjük.
  9. A krémhez a tejszínt habbá verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és a porcukrot és simára keverjük.
  10. Ha kihűlt a piskótánk, kettévágjuk.
  11. A krémet elosztjuk, majd a piskóták közé és tetejére is kenünk belőle.

Húsvétra készült répatorta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése