2013. március 22., péntek

Fantás torta


Hozzávalók a piskótához:
  • 6 tojás
  • 100 g kristálycukor
  • 6 evőkanál víz
  • 85 g liszt
  • 25 g keserű kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál olaj
Hozzávalók a túrókrémhez:
  • 50 dkg túró
  • 20 dkg porcukor
  • 18-20 dkg Rama
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 nagy citrom reszelt héja
Hozzávalók a Fantás részhez:
  • 7 dl szénsavas narancsos üdítőital
  • 2 csomag vanília puding
  • 1 evőkanál citromlé
Elkészítése:
  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral, vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, kakaót, olajat, sütőport. Majd óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjét is.
  2. Kikent, lisztezett tepsibe/tortaformába öntjük. 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
  3. Közben elkészítjük a túrókrémet és a fantás pudingot.
  4. A 20 dkg margarint és a 20 dkg porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a túrót. Ízesítjük reszelt citromhéjjal és vaníliás cukorral. Az egészet simára keverjük.
  5. Fanta tető: 7 dl fantát öntünk egy edénybe, majd hozzáadunk 2 csomag pudingport és folyamatos keverés mellett sűrű krémesre főzzük. Teszünk bele egy kis citromlét is. (én ebbe cukrot nem teszek, mivel a Fanta elég édes)
  6. Langyosra hűtjük.
  7. A kihűlt piskótára kenjük a túrókrémet, és a krém tetejére a fantát. Hűtőben tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése