2013. március 16., szombat

Marcipános muffin


Hozzávalók:
  • 15 dkg  marcipán (fehér)
  • 10 dkg rama
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 citrom héja
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 2 evőkanál mandula aroma (színtelen)
  • 50 ml tej


Elkészítése:
  1. A margarint langyosra olvasztjuk, egy tálban robotgéppel elkeverjük a cukorral, mandulaaromával, tojással.
  2. Belereszeljük a marcipánt (a reszelő nagy lyukú oldalán) és a citromhéjat. (Célszerű a marcipánt 10 percre betenni a mélyhűtőbe, így könnyebb lereszelni.)
  3. Egy másik tálba kimérjük a lisztet, összekeverjük a sütőporral, egy csipet sóval.
  4. Hozzákeverjük a lisztes keveréket is, majd a tejet.
  5. Papírkapszlikkal kibéleljük a muffin sütőformát, a tésztát egyenlően szétosztjuk benne.
  6. Előmelegített sütőben 20-25 percig 175 fokon sütjük.
  7. Dekorációként tejszínhab és cukordísz kerülhet rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése