2013. március 26., kedd

Medvehagyma krémleves kiflikarikával


Hozzávalók: 
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 liter húsleveslé
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 1-2 száraz kifli
Elkészítése:
  1. Pici olajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megmosott, felaprított medvehagymát is, kicsit fonnyasztjuk.
  2. Felöntjük 1 liter húsleves lével vagy 1 liter vízzel és két tyúkhúsleves kockát dobunk hozzá.
  3. Felforraljuk, majd hozzáöntjük az egy kanál liszttel elkevert tejszínt és levesszük a tűzről.
  4. Botmixerrel összeturmixoljuk.
  5. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  6. Pirított kiflikarikával vagy tetszőleges feltéttel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése