2013. március 22., péntek

Meggyes vargabéles


Hozzávalók:
  • 25 dkg cérnametélt
  • 50 dkg túró
  • 4 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 20 dkg tejföl
  • 12 dkg cukor
  • 4 darab réteslap
  • kevés olaj a kenéshez
  • 1 üveg meggybefőtt
Elkészítése:
  1. Megfőzzük a cérnametéltet, leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habbá keverjük.
  3. Kihabosítjuk a tojások sárgáját a citromhéjjal, cukorral, majd belekeverjük a tejfölt.
  4. Óvatosan összeforgatjuk a két habot, közben hozzáadjuk a szétmorzsolt túrót és a cérnametéltet is hozzákeverjük.
  5. Kivajazunk egy tepsit, zsemlemorzsával megszórjuk, 2 réteslapot olajjal megkenünk és az aljára fektetjük.
  6. A túrós töltelék felét a jénaiba rakjuk, majd rászórjuk a meggyet, ezután a maradék túrós tésztát is rátesszük.
  7. A tetejére újabb két olajjal megkent réteslapot teszünk.
  8. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 45 perc alatt szép aranyra sütjük.
  9. Felkockázva, porcukorral megszórva kínáljuk. 

1 megjegyzés: