2013. március 30., szombat

Sacher popcake




Hozzávalók a piskótához:
  • 10 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 14 dkg étcsokoládé
  • 14 dkg porcukor
  • 4 nagyobb tojás
  • 7 dkg liszt
  • csipet só

A piskóta elkészítése:
  1. A vajat 10 dkg porcukorral habosra keverem.
  2. Közben felolvasztom a csokit vízgőz felett, vagy a legalacsonyabb fokozaton (elektromos főzőlapon). A csokit hagyom hűlni, majd beleöntöm a vajkrémbe, keverem. 
  3. A tojássárgákat egyenként belekeverem a masszába.
  4. A fehérjéket a maradék porcukorral kemény habbá verem, majd az egészet összeforgatom óvatosan.
  5. A végén beleszitálom a lisztet, és simává keverem.
  6. Kivajazott, lisztezett sütőformába öntöm és 180 fokon 30 percig sütöm.
  7. A kisült piskótát hagyom kihűlni.

Sajtkrém:
  • 5 dkg puha vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg Philadelphia sajtkrém

Elkészítése:
  1. A hozzávalókat habosra keverjük.
  2. Beletörjük a már kihűlt piskótát és tovább keverjük, míg egy masszát kapunk.
  3. Lehűtjük, legjobb egy éjszakára hűtőbe rakni. 

Popcake készítése:
  1. A masszából golyókat formázunk és ismét lehűtjük őket.
  2. Csokoládét olvasztunk és a hurkapálcákat 3 részre vágjuk.
  3. A hurkapálca egyik végét belemártjuk a csokiba és így szúrjuk bele a golyókba.
  4. Ismét hűtőbe rakjuk a golyókat. 
  5. Ezután a csokiba mártjuk a golyókat és utána a színes cukorral dekoráljuk.

Forrás és további trükkök, tanácsok: http://cuppcake.blog.hu/2011/11/15/hogyan_keszul_a_cake_pop



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése