2013. április 24., szerda

Barackos-krémes szelet


Piskóta hozzávalói:
  • 5 tojás 
  • 25 dkg porcukor 
  • 5 evőkanál forró víz 
  • 18 dkg liszt 
  • 1 evőkanál kakaó 
  • csipet só

Piskóta elkészítése:
  1. A tojásokat, a cukorral és a vízzel jó habosra keverjük.
  2. Kimérjük a száraz hozzávalókat és szép lassan a habos keverékhez adjuk.
  3. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát és kb. 30 perc alatt 180 fokon megsütjük.

Krémek hozzávalói:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor 
  • 1 evőkanál liszt 
  • 1 csomag vaníliás cukor 
  • 7 dl tej 
  • 25 dkg Rama 
  • 25 dkg porcukor
  • barack befőtt
  • 5 dl tejszín
  • kocka alakú háztartási keksz
  • 0,5 dl kávé  

Krémek elkészítése:
  1. A tejből, pudingporból, vaníliás cukorból egy kanál lisztből pudingot főzünk.
  2. Hűlni hagyjuk.
  3. Közben a Ramat és porcukrot habosra keverjük.
  4. A két krémet,  ha egyforma hőfokra hűltek összekeverjük és az apróra vágott barackot is belekeverjük.
  5. A sárga krémet a kihűlt piskótára simítjuk.
  6. Tetejét kirakjuk a háztartási kekszekkel.
  7. Minden kekszre egy kis kanál kávét löttyintünk, ettől puhul meg a keksz és kellemes ízt ad neki.
  8. A tejszínt kemény habbá verjük és a kekszes rész tetejére kenjük.
  9. Csokimázzal, csokidarával díszíthetjük.
Tepsi mérete: 24cmx36cm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése