2013. április 26., péntek

Máglyarakás

 

Hozzávalók:
  • 6-7 kifli
  • 5 dl tej
  • 5 tojás
  • 1 db citrom
  • 1 db narancs
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 60 dkg alma
  • 15 dkg cukor
  • fahéj
  • 20 dkg baracklekvár
  • 20 dkg darált dió

Elkészítése:
  1. A tejet, a narancs és citrom héjjával és egy csomag vaníliás cukorral felforraljuk..
  2. Az almákat meghámozzuk, felszeleteljük. Az almát megpároljuk a narancs és citrom kifacsart levében, amit egy pici vízzel hígítunk. Cukrot (30 g) és fahéjat is rakhatunk hozzá.
  3. A kifliket felkarikázzuk és a tejes lével nyakonöntjük.
  4. A tojásokat szétválasztjuk, az 5 sárgáját 50 g cukorral habosra keverjük, majd ezt is a kiflikhez öntjük és óvatosan összekeverjük.
  5. Ezután egy kivajazott jénaiba rétegezzük a kiflit.
  6. Rákanalazzuk a megpuhult almát, majd megszórjuk dióval, fahéjjal.
  7. Ezt a réteget baracklekvárral megkenjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.
  8. Ezalatt az 5 tojás fehérjét elkezdjük felverni, majd kb. a felénél hozzáadjuk a 70 g cukrot is felverjük. Ha elég kemény óvatosan hozzákeverünk 3 evőkanál lekvárt, majd a sütemény tetejére kenjük, megszórjuk fahéjas porcukorral és további 10 percig sütjük, de már csak 150 fokon.
Eredeti recept: http://www.desszert.eu/maglyarakas_recept 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése