2013. május 14., kedd

Gombás-spenótos farfalle


Hozzávalók:
  • 50 dkg masni tészta
  • 1 csokor újhagyma (5szál)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 30 dkg gomba
  • só, bors
  • 25 dkg füstölt sonka vagy tarja
  • 3-4 dl tejszín
  • 15 dkg márványsajt
  • 20 dkg fagyasztott spenót vagy 30 dkg friss bébispenót
Elkészítése:
  1. A tésztát lobogó sós vízben főzzük ki, szűrjük le. Tegyünk félre egy keveset a tészta főzővízéből.
  2. A felkarikázott újhagymát fonnyasszuk meg az olívaolajon, adjuk hozzá a felszeletelt gombát, pároljuk meg.
  3. Sózzuk (óvatosan meg a sonka és a sajt is sós), borsozzuk, adjuk hozzá a felkockázott sonkát is.
  4. Öntsük fel tejszínnel, morzsoljuk bele a márványsajtot és adjuk hozzá a fagyasztott spenót pürét vagy a friss, megmosott, összevágott spenótleveleket.
  5. Forgassuk össze a tésztát a szósszal, ha száraznak találjuk adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővízéből.
  6. Reszelt sajttal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése