2013. május 14., kedd

Kelt kuglóf


Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dkg élesztő
  • 4-5 dl tej
  • 4 tojás sárgája
  • 10 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:
  1. Az élesztőt 2 dl édes tejben megkelesztjük.
  2. Habosra keverjük a puha vagy olvasztott vajat, a többi cukorral, tojássárgájával.
  3. Hozzáadjuk a megfuttatott élesztőt, lisztet és annyi langyos tejet, hogy lágy tésztát kapjunk.
  4. Amikor jó hólyagos, kizsírozott kuglófformába öntjük és kb. a duplájára kelesztjük.
  5. Előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  6. Vaníliás porcukorral tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése