2013. május 27., hétfő

Zöldséges rakott hús




Hozzávalók :
  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 4-5 szelet bacon
  • 50 dkg brokkoli
  • csomag spárga
  • 1 csomag zöldhagyma
  • 350 ml tejszín
  • 2 egész tojás
  • 20 dkg trappista sajt
  • só, bors, vegeta, szerecsendió
  • kevés vaj

Elkészítése:
  1. A csirkemellet felkockázzuk, a spárgát meghámozzuk, 2 centis darabokra vágjuk.
  2. A brokkolit és a spárgát vegetás vízben félig megfőzzük.
  3. Egy nagyobb jénait kivajazunk, bacon szalonnával kibéleljük az alját.
  4. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk majd a baconra helyezzük.
  5. Ezután rárakjuk a félig megfőzött zöldségeket, apróra vágott újhagymát.
  6. Ha maradt még hús rárakjuk a maradékot, tetszés szerint bacont rakhatunk a tetejére is.
  7. A tejszínt összekeverjük a két tojással, szerecsendióval, majd ráöntjük az eddigi rétegekre.
  8. Előmelegített sütőbe helyezzük, alufóliával letakarva kb. 40-45 percig sütjük.
  9. Ezután rászórjuk a trappista sajtot és további 30 perc alatt szép pirosra sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése