2013. június 2., vasárnap

Bostoni krémes

Élmény volt ezt a tortát fotózni

Piskóta hozzávalói: 
  • 220 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • két csipet só
  • 4 egész tojás
  • 225 g cukor
  • 120 ml tej
  • 80 ml olaj
  • 2 teáskanál vaníliaaroma
Sajtos rész hozzávalói:
  • 500 g mascarpone
  • 150 g cukor
  • csipet só
  • 2 egész tojás
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 8 dkg tejföl
Puding hozzávalói:
  • 350 ml tej
  • 2 teáskanál vaníliaaroma
  • 110 g cukor
  • 2 egész tojás
  • 4 tojás sárgája
  • 30 g vaníliás pudingpor
  • csipet só


Elkészítése:
  1. A sajtos rész hozzávalóit keverjük össze, 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a masszát, amit előmelegített sütőben 160 fokon süssünk 45 percig, majd további 45 percig hagyjuk a lekapcsolt sütőben.
  2. Sülés közben nekem nagyon sok folyadék csöpögött le, célszerű a sütő aljára valamit tenni, hogy ne kelljen órákig sütőt sikálni. :S
  3. Ezután hagyjuk kihűlni, tegyük hűtőbe.
  4. A piskóta elkészítése következik.
  5. A tojásokat a cukorral keverjük habosra, közben mérjük ki a száraz anyagokat és a tejet, olajat.
  6. Fokozatosan keverjük mindkettőt a habosra kevert tojásokhoz, szintén egy 26 cm átmérőjű tortaformába öntsük a krémet.
  7. Előmelegített sütőben, 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.
  8. Közben elkészítjük a pudingot. 
  9. A tejet elkezdjük melegíteni, majd a többi hozzávalót is hozzárakjuk és folyamatos keverés mellett besűrítjük, ezután félrerakjuk hűlni.


Torta összeállítása:
  1. A piskótát kettévágjuk.
  2. Az alsó lapra egy ügyes mozdulattal a sajtos réteget helyezzük rá.
  3. Tegyük a torta köré a tortagyűrűt, majd kenjük a sajtos részre a pudingot is.
  4. Fedjük be a piskóta másik részével.
  5. Ezután javasolt egy ideig ismét hűtőben pihentetni, hogy összeálljon a torta.
Csokimáz hozzávalói:
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg étcsoki apróra vágva/reszelve
  • 2 kiskanál vaj
Elkészítése:
  1. A tejszínt felforraljuk, majd a felaprított csokira öntjük, hozzáadjuk a vajat is és simára keverjük.
  2. A tortáról leszedjük a tortagyűrűt.
  3. Csurgassuk rá a torta tetejére a mázat és kenjük simára.
  4. Ismét tegyük hűtőbe, hogy megkössön a teteje. :) (amit nagyon nehéz kivárni)



Eredeti recept: http://csokipari.hu/2013/03/bostoni-csak-meg-egy-szeletet-kremtorta/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése