2013. június 24., hétfő

Diós-meggyes süti



Hozzávalók:
  • 15 dkg Rama
  • 3 egész tojás
  • 30 dkg cukor
  • 15 dkg dió
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • 60 dkg meggy
Elkészítése:
  1. A margarint, tojást és a cukrot habosra keverjük.
  2. A lisztet, diót, sütőport összekeverjük és kanalanként hozzáadjuk a tojásos részhez.
  3. Belereszeljük a citrom héját, majd egy fél citrom levét is belenyomjuk.
  4. Végül a 3 dl tejet is hozzáöntjük és simára keverjük a masszát.
  5. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát, tetejére kimagozott meggyet szórunk.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig sütjük.
Tepsi mérete: 24x36cm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése