2013. július 14., vasárnap

Pezsgökrémes málnatorta



Már régóta szemeztem ezzel a recepttel, egy régi Nők Lapja Konyhában akadtam rá. A piskóta nem lett az igazi, így a jól bevált piskóta receptjét írom le és azzal fogom legközelebb elkészíteni, de a krémje szuper finom! Olyan az íze, mint a borlevesnek. :)

Hozzávalók a piskótához:
  • 4 tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 4 evőkanál víz
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
  1. A tojásokat, cukrot és vizet jó sokáig habosra keverjük.
  2. Hozzákeverjük a lisztet, sütőport, citrom héját.
  3. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük és előmelegített (180 fok) sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
  4. Ha kihűlt ketté vágjuk.
Hozzávalók a pezsgőkrémhez:
  • 4 tojás sárgája
  • 8 dkg cukor
  • 1,5 dl pezsgő
  • 2,5 dl habtejszín, habbá verve
  • 1 kiskanál étkezési zselatin
  • 30-40 dkg málna
Elkészítése:
  1. A tojások sárgáját a cukorral vízgőz felett folyamatosan kevergetve forróra melegítjük, főzzük.
  2. Utána habverővel kihűlésig habosra keverjük.
  3. Felverjük a 2,5 dl tejszínt. Én Meggle cukrászhabot szoktam használni.
  4. 1/2 dl vízben feloldunk egy kiskanál étkezési zselatint, majd kb. 1 perc alatt a mikróban felmelegítjük.
  5. Közben a habosra kevert tojásokhoz hozzáadjuk a pezsgőt és szép apránként a kemény tejszínhabot.
  6. Egy evőkanál habos masszát adunk a zselatinos léhez, összekeverjük, hogy lehűljön, majd az egészet visszaöntjük a tejszínhabos részhez, összekeverjük.
  7. A piskóta alját egy tortagyűrűvel körbefogjuk, a fele pezsgőkrémet rásimítjuk, majd megszórjuk a málnával.
  8. Rásimítjuk a maradék pezsgőkrémet, majd rátesszük a piskóta tetejét és hűtőben 3 órát pihentetjük.
  9. Tejszínhabbal, málnával, porcukorral szabadon dekorálható. :)

Romantikus tálalásban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése