2013. július 3., szerda

Zöldborsós-sonkás farfalle


Míg megfő a tészta elkészül hozzá a borsós-sonkás tejszínes szósz, villám gyors és ízletes ebéd lehet belőle. :)

Hozzávalók:
  • 25 dkg farfalle vagy  egyéb tészta
  • 15 dkg füstölt sonka
  • 20 dkg borsó
  • 4 szál újhagyma vagy 1 szál póréhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg reszelt sajt
  • só, bors

Elkészítése:
  1. Lobogó, sós vízben főzzük ki a tésztát.
  2. Míg fő a tészta kis olajon pároljuk meg a karikákra vágott újhagymát, adjuk hozzá az apróra vágott sonkát is.
  3. Keverjük hozzá a zöldborsót (lehet fagyasztott is), sózzuk (óvatosan, mert a sonka is sós) borsozzuk.
  4. Öntsük fel a tejszínnel és fedő alatt pároljuk, míg a borsó megpuhul.
  5. Szűrjük le a tésztát, keverjük össze a szósszal és reszelt sajttal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése