2013. augusztus 9., péntek

Zöldborsókrémleves sajtos kiflikarikával


Hozzávalók:
  • 50 dkg zöldborsó
  • 4 szál újhagyma
  • 5 dl zöldségleveslé
  • 2 dl tejszín
  • 1 kis burgonya
  • só, bors
  • olaj, cukor
Elkészítése:
  1. Az újhagymát apró karikákra vágjuk és pici olajon egy kiskanálnyi cukorral megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a borsót és az apróra felkockázott burgonyát.
  3. Picit átforgatjuk az olajon a zöldségeket, majd felöntjük a zöldséglével, vagy vízzel és leveskockát adunk hozzá.
  4. Fűszerezzük sóval, borssal és kb. 10 percig kis lángon főzzük.
  5. Botmixerrel összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a 2 dl tejszínt és azzal még utoljára felforraljuk.
  6. Füstölt sajtos kiflikarikával tálalható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése