2013. október 9., szerda

Körtés brownie


Hozzávalók:
  • 10 dkg étcsoki
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 12,5 dkg kristálycukor
  • 2 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 g keserű kakaópor
  • szeletelt mandula
Elkészítése:
  1. A csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a megolvasztott vajat is és elkeverjük a csokival.
  2. A tojást és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáöntjük a csokis vajat.
  3. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a szárazanyagokat (liszt, kakaó, sütőpor) is és simára keverjük.
  4. A körtéket meghámozzuk, félbe vagy apróra vágva kibélelünk vele egy kivajazott kb. 20 cm átmérőjű tortaformát.
  5. Ráöntjük vagy rákanalazzuk a csokis masszát és megszórjuk szeletelt mandulával a tetejét.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése