2013. október 10., csütörtök

Mustáros csirkeragu

Hozzávalók: 
  • 50 dkg burgonya
  • 15 dkg zöldborsó
  • 20 dkg gomba
  • 1 fej hagyma
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 2 dl tej
  • 1 dl víz
  • 1-2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • só, bors
Elkészítése:
  1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük.
  2. A főzés utolsó 5 percében adjuk hozzá a borsót és a szintén felkockázott gombát.
  3. Felkockázzuk a hagymát és a csirkemellet.
  4. Pici olajon megsütjük a sózott, borsozott csirkemellet, majd egy szűrőlapáttal kivesszük a csirkecsíkokat.
  5. A visszamaradt olajon megdinszteljük a hagymát, majd felöntjük a víz és tej keverékével.
  6. Hozzáadjuk a mustárt, sózzuk, borsozzuk, majd a keményítőt is belekeverjük.
  7. Felforraljuk, majd összekeverjük a szószt a hússal, zöldségekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése