2013. november 15., péntek

Citromos kuglóf


Hozzávalók:
  • 6 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom héja és leve
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl olaj
Elkészítése:
  1. A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk az olajat is.
  3. Fokozatosan a masszához keverjük a lisztet, sütőport illetve a citrom reszelt héját és kifacsart levét.
  4. Óvatosan a masszához keverjük a fehérjét.
  5. Kivajazott, lisztezett kuglóf formába öntjük és 170 fokon kb. 1 óra alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése