Számtalan helyen/blogon találkoztam már ezzel a nagyon mutatós aprósütivel, amit mindenhol csak dicsérnek. Így természetesen nekem is ki kellett próbálnom, hogy tényleg annyira egyszerű és valóban ilyen mutatósak lesznek-e. Szerintem igen, érdemes kipróbálni, főleg a csokit kedvelőknek.
Hozzávalók:
- 15 dkg étcsokoládé
- 12 dkg liszt
- 3 dkg keserű kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- csipet só
- 2 evőkanál tej
- 15 dkg kristálycukor
- 8 dkg vaj
- 1 db tojás
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg kristálycukor
Elkészítése:
- A csokit vízgőz fölött megolvasztjuk.
- A puha vajat a cukorral jó habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást is.
- Ha már szép egyenletes a massza, adjuk hozzá az olvasztott csokit.
- Kimérjük a szárazanyagokat és azokat is hozzákeverjük, majd két evőkanál tejet is adunk hozzá. Lágy tésztát fogunk kapni.
- Lefedjük a tálat és egy éjszakára hűtőbe rakjuk.
- Másnap dió méretű golyókat formálunk, amit először kristálycukorba, majd porcukorba forgatunk.
- A golyókat egymástól kellő távolságra sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Sülés közben szépen lelapulnak, amit elsőre nem akartam elhinni, de tényleg.
- Előmelegített sütőben 180 fokon, 12 perc alatt megsütjük.
- Ne süssük tovább, mert kiszáradnak, ahogy hűl kicsit megkeményednek a kis pöfetegek.
Elkészítettem én is, nagyon ízlett mindenkinek! Próbáljátok ki!
VálaszTörlésÁgi :-)
Örülök és köszi, hogy leírtad. :)
TörlésElkészült, csokiimádóknak csak ajánlani tudom! Finom és mutatós.
VálaszTörlésKöszönöm . Nagyon finom és eltartható sokáig ha nem fogy el . Katalin
VálaszTörlés