Pár éve Olaszországban rendeltem lasagnet, gondoltam most megtudom milyen az Igazi. Hát nagyot tévedtem, csak egy paradicsomos-húsos-tésztás valamit kaptam ami távolról sem volt finomnak nevezhető. Ez a recept viszont megállná a helyét akár egy olasz, akár egy magyar étteremben is, nekem ez a tökéletes lasagne, amivel tuti nem okoznánk csalódást senkinek. Próbáljátok ki!
Hozzávalók a húsos részhez:
- 4 evőkanál olaj
- 50 dkg darált hús
- 15 dkg sárgarépa
- 5 dkg fehérrépa
- 15 dkg gomba
- 2 paradicsom
- 3 dl paradicsompüré
- 1 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 kiskanál kakukkfű
- 1 kiskanál oregánó
- 4+4 evőkanál víz
- 10 dkg vaj
- 1 l tej
- 6 dkg liszt
- só
- fehérbors
- szerecsendió
- 1 csomag lasagne tészta
- 30-50 dkg trappista sajt
- Először a hagymát, fokhagymát, répát, gombát szeleteljük fel apróra.
- Pici olajon kezdjük el üvegesre pirítani a hagymát, majd préseljük hozzá a 4 gerezd fokhagymát is, és ha kell tegyünk hozzá pár kanál vizet.
- Adjuk hozzá a fehér és sárgarépát, rápirítunk.
- Hozzárakjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk.
- Vágjuk apró kockákra a paradicsomot. (én meg szoktam pucolni)
- Adjuk hozzá a gombát, paradicsomot és pároljuk tovább, míg megpuhulnak a zöldségek.
- Öntsük rá a paradicsompürét, majd fűszerezzük oregánóval, kakukkfűvel, ha kell megint sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre.
- Készítsük el a besamel mártást is.
- A vajat egy kis edényben olvasszuk fel, majd tegyük hozzá a lisztet és pirítsuk világosra.
- Öntsük hozzá a tejet, főzzük sűrűre, majd fűszerezzük. (só, fehér bors, szerecsendió)
- Kivajazunk egy 20x25 cm-es jénait.
- Az aljára tészta kerül, arra besamel szószt kenünk, majd húsos ragut és megszórjuk reszelt sajttal.
- Ezt megismételjük még egyszer vagy kétszer. (nekem most csak két emeletes lett)
- Tetejére tészta kerül, amire ráöntjük a maradék besamel mártást és reszelt sajttal megszórjuk.
- Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 50 percig sütjük.
- Utána legjobb lenne még egy órát pihentetni, de mi sose tudunk annyit várni.
Tisztelt Szerkesztő!
VálaszTörlésAz elérhetőségét szeretném elkérni, ha módja van rá kérem küldje el a kzsolt@innofield.hu e-mail címre.
Üdvözlettel:
Kovács Zsolt
Torkosborz.hu