Egy ismerősöm kérdezte, hogy nincs-e jó Zimtsterne receptem. Még nem hallottam róla, de miután rákerestem egyből megtetszettek a kis fahéjas csillagok és elhatároztam, hogy karácsonyra biztos készítek ilyet. Német és magyar oldalakat áttanulmányozva ezt sikerült kisütnöm.
Hozzávalók:
- 15 dkg darált mandula
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás fehérje
- 1 teáskanál méz
- 1 teáskanál fahéj
- 2 csipet mézeskalács fűszerkeverék
Hozzávalók a mázhoz:
- 1 tojás fehérje
- 13 dkg porcukor
- 2 dkg étkezési keményítő
Elkészítése:
- A hozzávalókat egy tálba rakjuk és alaposan összekeverjük.
- Ragacsos masszát kapunk, ezért belisztezett folpackon fél centi vékonyra kinyújtjuk.
- Csillagokat szúrunk ki belőle, melyeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk.
- A máz hozzávalóit habverővel jól összekeverjük, majd egy zacskóba töltjük, (mint a mézeskalács díszítésnél) és kivágjuk a sarkát.
- A sütőt 150 fokra előmelegítjük.
- A csillagok tetejét a mázzal díszítjük. (én ecsettel eligazítottam a tetejét, hogy szép egyenletes legyen)
- 15 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése