2014. január 14., kedd

Zellerkrémleves


Hozzávalók:
  • 50 dkg zellergumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 1 l húsleveslé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors, curry por
  • olaj
Elkészítése:
  1. A zellert megpucoljuk és felkockázzuk.
  2. A hagymát is apróra vágjuk és egy kis olajon üvegesre pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a zellert és pár percig együtt dinszteljük.
  4. Felöntjük a húsleveslével, fűszerezzük és lefedve puhára főzzük a zellert.
  5. Ha megpuhult botmixerrel összeturmixoljuk,.
  6. Hozzáadjuk a tejet, tejszínt és felforraljuk.
  7. Pirított kenyérkockákkal tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése