2014. február 8., szombat

Kakaós csiga II.


Hozzávalók a tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 6 dkg zsír
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl langyos tej
  • 2 evőkanál cukor
  • csipet só
Töltelék:
  • 2 dkg olvasztott vaj
  • 1 evőkanál keserű kakaópor
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1/2 kiskanál fahéj
Elkészítése:
  1. A langyos tejet összekeverjük az élesztővel.
  2. A többi hozzávalót kimérjük egy tálba, majd hozzáöntjük az élesztős tejet és összegyúrjuk a tésztánkat.
  3. Letakarjuk, majd egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
  4. Másnap reggel a tésztánkat átgyúrjuk és jó nagy téglalappá (30x40cm) nyújtjuk.
  5. Tetejét megkenjük olvasztott vajjal.
  6. Összekeverjük a kristálycukrot, kakaóport és a fahéjat, majd ezzel megszórjuk a kinyújtott, megvajazott tésztánkat.
  7. Szorosan feltekerjük és kb. 1,5 cm-es szeleteket vágunk belőle.
  8. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a csigákat. (kb. 16 szelet jött ki)
  9. Tetejüket megkenjük egy felvert tojással.
  10. 10-15 percet kelesztjük a tekercseket, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
  11. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Sütés előtt sorakoznak a tepsiben

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése