2014. március 12., szerda

Spenótos kuglóf




A kedvenc német újságomban akadtam erre a receptre és egyből arra gondoltam, hogy ezt feltétlenül ki kell próbálnom. A spenótot egyáltalán nem lehet érezni a kuglófban, csak a színét adja és persze sokkal szaftosabb lett tőle a kuglóf. Arra viszont ügyeljünk, hogy NE fokhagymás spenótot vegyünk.

Hozzávalók:
  • 20 dkg fagyasztott spenótpüré
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 3 egész tojás
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl olaj
  • 1 citrom héja és leve
 Elkészítése:
  1. A kiolvasztjuk a spenótot és a fehér csokit is vízgőz felett megolvasztjuk.
  2. A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük.
  3. Folyamatos keverés mellett apránként hozzáadjuk a spenótot, majd a citrom héját és levét is hozzáadjuk. 
  4. Majd szép lassan a sütőporral elkevert lisztet és az olajat is felváltva hozzáadjuk.
  5. Legvégül a felolvasztott csokit is hozzákeverjük.
  6. Kivajazott, lisztezett kuglófformába öntjük a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon 50-60 perc alatt megsütjük. Ellenőrizzük tűpróbával.
  7. 10 perc pihentetés után borítsuk ki a kuglófunkat egy tálra.
Citrommáz hozzávalói:
  • 15 dkg  porcukor
  • 3-4 evőkanál citromlé
Elkészítése:
  1. A porcukrot keverjük el 3-4 evőkanál citromlével.
  2. Miután szép simává kevertük a mázat öntsük rá a kuglófra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése