2014. március 17., hétfő

Zabpelyhes túrógombóc

Hozzávalók:
  • 25 dkg túró
  • 5 evőkanál apró zabpehely
  • 1 evőkanál xilit vagy nyírfacukor vagy eritrit
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 egész tojás
  • csipet só
  • vanília aroma vagy egy vanília rúd kikapart belsej
  • fél citrom reszelt héja
Elkészítése:
  1. A hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd hűtőszekrényben pihentetjük min. 3 órát vagy akár egy egész éjszakát.
  2. Kis golyókat formázunk belőle.
  3. Vizet forralunk, majd óvatosan a meleg vízbe rakjuk a golyókat és miután feljöttek a víz tetejére hagyjuk még 2 percig főni őket, majd kiszedjük a vízből.
  4. Kis olajon megpirított zsemlemorzsába forgatjuk a golyókat. (lehet teljes kiőrlésű zsemlemorzsába is forgatni)
  5. Tejföllel, fahéjjal tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése