2014. április 30., szerda

Fekete-erdő kuglóf


Hozzávalók:
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg kristálycukor
  • 35 dkg liszt
  • 5 tojás
  • 2 púpos evőkanál tejföl (1dl)
  • 1 evőkanál rum
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 kiskanál keserű kakaópor
  • csipet só
  • 1 üveg meggybefőtt vagy egy csomag fagyasztott meggy
  • 5-10 dkg apróra vágott csoki
Elkészítése:
  1. A puha vajat a cukorral, vaníliás cukorral és a csipet sóval habosra keverjük.
  2. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
  3. Hozzáadjuk a tejfölt is és az evőkanál rumot.
  4. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd szintén hozzákeverjük a masszánkhoz, végül ízlés szerint apróra vágott csokit is dobálhatunk bele.
  5. Lecsöpögtetjük a meggyet.
  6. Egy kuglóf formát kivajazunk és zsemlemorzsával megszórjuk.
  7. Az aljára kanalazunk pár kanál fehér tésztát és erre meggyet szórunk.
  8. Ezután a tészta egy részébe 2 kiskanál kakaóport keverünk, majd rákanalazzuk a meggyre.
  9. Utána fehér tésztát kanalazunk rá, szintén meggyel megtűzdeljük.
  10. Végül a maradék tésztával befedjük.
  11. Előmelegített sütőben 180 fokon 75 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése