2014. május 30., péntek

Citromos álom


Eredetileg babapiskótával készül, de sajnos az épp nem volt itthon, ezért egyszerűbbnek láttam egy sima piskótával készíteni.

Hozzávalók a piskótához:
  • 4 egész tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 8 evőkanál víz
  • 20 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • csipet só
Hozzávalók a krémhez:
  • 4 dl tejszín
  • 1 tasak habfixáló
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 8 dkg porcukor
  • 50 dkg tejföl
  • 2 citrom reszelt héja és leve
Elkészítése:
  1. Először elkészítjük a piskótát. A 4 egész tojást a cukorral és a vízzel nagyon habosra keverjük.
  2. Ezután óvatosan alacsonyabb fokozaton hozzáadjuk a lisztet, sütőport, csipet sót.
  3. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük a tésztát és előmelegített sütőben 180 fokon, 30 perc alatt készre sütjük.
  4. A krémhez a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.
  5. Majd hozzáadjuk a többi hozzávalót (cukor, tejföl, citrom héja és leve) és elkeverjük.
  6. Miután a piskótánk kisült, ketté vágjuk és a krém 2/3-át az alsó lapra kenjük.
  7. Ráhelyezzük a tetejét és a maradék krémet is rákenjük.
  8. 1 éjszakát hűtőben pihentetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése