2014. május 3., szombat

Csokis-diós brownie



Vendégségben ettük ezt a sütit, ami egyből a csokiimádó Fiúk kedvence lett. Húsvétra leszúrást is kaptam, hogy miért nem sütöttem meg Nekik, így most sort kerítettem rá, hogy ne panaszkodjanak tovább. :) A recept eredetileg Nigella Lawsontól származik.

Hozzávalók:
  • 375 g szobahőmérsékletű vaj
  • 375 g étcsoki
  • 6 egész tojás
  • 375 g porcukor
  • 225 g liszt
  • 1 teáskanál só
  • 200 g apróra vágott dió
Elkészítése:
  1. A csokit és a vajat gőz fölött felolvasztjuk, összekeverjük. 
  2. Egy nagy tálban a tojásokat felverjük a cukorral. 
  3. Egy másik tálba kimérjük a lisztet és a sót. A diót apróra vágjuk.
  4. Kicsit hagyjuk hűlni a csokis-vajas keveréket, majd ezután lassan öntsük a cukros vajhoz, keverjük össze, utána mehet bele a dió és a sós liszt. Alaposan keverjük össze, majd öntsük a sütőpapírral bélelt tepsibe. (35x22 cm)
  5. Tegyük be az előmelegített (180 fokos) sütőbe és süssük 25-30 percig. Akkor jó, ha a teteje matt, de a közepe még sötét és kicsit ragacsos. A kiszáradt brownie nem jó, és fontos tudni, hogy még hűlés közben is sül, ezért kell időben kivenni. Kockára vágva, vanília fagyival és eperrel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése