Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 12 dkg folyékony Rama
- 7 dkg porcukor
- 2 tojás sárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl langyos tej
- aprított mogyoró
- Nutella
- Kimérjük a lisztet.
- Fél dl langyos tejbe teszünk egy kis kanál cukrot, egy marék lisztet majd elkeverjük, ezután belemorzsoljuk az élesztőt. Langyos helyre rakjuk, kelesztjük.
- A maradék liszt közepére lyukat készítünk, beletesszük a többi hozzávalót is. (Rama, cukor, só, maradék tej, tojás sárgája)
- Hozzáadjuk a kovászt és a keverőgép dagasztó karjával jó alaposan összekeverjük, míg elválik az edény oldalától.
- Meleg helyen tovább kelesztjük.
- Miután megkelt, lisztezett felületen 30x45 cm nagyságúra nyújtjuk.
- A Nutellát kicsit felolvasztjuk, (mikróban vagy meleg vízbe állítva) majd megkenjük vele a kinyújtott tésztát és tetszőlegesen szórhatunk rá aprított mogyorót, majd feltekerjük, mint a csigát.
- Egy kuglófformát kivajazunk, majd liszt helyett aprított mogyoróval szórjuk meg.
- Belehelyezzük a Nutellás hengerünket.
- Tovább kelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük, ezután további fél órát 170 fokon. Tűpróbával ellenőrizzük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése