2014. május 14., szerda

Újhagymás-zöldborsós tészta sütőben sütve


Hozzávalók:
  • 40 dkg fusilli vagy egyéb
  • 30 dkg sonka
  • 30 dkg zöldborsó
  • 2 csokor újhagyma
  • 5 dl főzőtejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 tojás
  • 20 dkg reszelt sajt (trappista, cheddar)
  • só, bors
Elkészítése:
  1. A borsót és a tésztát külön-külön sós vízben megfőzzük.
  2. Az újhagymát felkarikázzuk és kicsi olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a borsót és a felkockázott sonkát.
  3. A tejszínt elkeverjük a két tojással, majd a mascarponéval és ráöntjük a többire, majd sózzuk, borsozzuk.
  4. Összeforgatjuk a tésztával.
  5. Kivajazott jénaiba tesszük, tetejére sajtot reszelünk.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése