2014. június 19., csütörtök

Levendulás eperlekvár


Most csináltam először a levendulával ízesített verziót, ezért nem mertem nagyobb adagot készíteni belőle. Már teszteltük és szerintem nagyon finom lett. Ha még valahol sikerül epret venni érdemes kipróbálni. :)

Hozzávalók:
  • 30 dkg eper
  • 5 dkg eritrit
  • 2 szál levendula
  • 1 kiskanál dzsemfix 3:1
Elkészítése:
  1. A megmosott, kicsumázott epret egy edényben elkezdjük főzni.
  2. Miután kis levet ereszt hozzáadjuk a cukrot vagy eritritet.
  3. Tovább főzzük, majd botmixerrel pürésítjük a kellő állag eléréséig.
  4. Hozzáadjuk a kanálnyi dzsemfixet és a leírás szerint további 5 percig főzzük.
  5. Üvegekbe töltjük, lefedjük, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése