Most csináltam először a levendulával ízesített verziót, ezért nem mertem nagyobb adagot készíteni belőle. Már teszteltük és szerintem nagyon finom lett. Ha még valahol sikerül epret venni érdemes kipróbálni. :)
Hozzávalók:
- 30 dkg eper
- 5 dkg eritrit
- 2 szál levendula
- 1 kiskanál dzsemfix 3:1
- A megmosott, kicsumázott epret egy edényben elkezdjük főzni.
- Miután kis levet ereszt hozzáadjuk a cukrot vagy eritritet.
- Tovább főzzük, majd botmixerrel pürésítjük a kellő állag eléréséig.
- Hozzáadjuk a kanálnyi dzsemfixet és a leírás szerint további 5 percig főzzük.
- Üvegekbe töltjük, lefedjük, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése