2014. szeptember 13., szombat

Rebarbarás krémtorta


Hozzávalók a piskótához:
  • 12,5 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 egész tojás
  • csipet só
  • fél csomag sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
  • 5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dkg kristálycukor
  • 2,5 dl habtejszín (Meggle cukrászhab)
  • 40 dkg pucolt, felkockázott rebarbara
  • 15 dkg kristálycukor
  • 0,5 dl víz
  • 1 kiskanál étkezési zselatin
Elkészítése:
  1. A tészta hozzávalóit kimérjük, összegyúrjuk, majd egy kivajazott, lisztezett tortaformát kibélelünk vele, hogy legyen egy kis pereme is.
  2. Ezután minimum 30 percre hűtőbe rakjuk.
  3. A tejet összekeverjük a pudingporral, hozzáadjuk az 5 dkg cukrot és pudingot főzünk belőle. Kihűtjük.
  4. A tésztánkat előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük.
  5. A rebarbarát miután felkockáztuk összekeverjük a 15 dkg cukorral.
  6. A kisült tésztánkra kanalazzuk a rebarbarát, eligazgatjuk és további 20 percig sütjük a sütőben.
  7. Fél dl vizet felmelegítünk, majd hozzáadjuk az étkezési zselatint és jól elkeverjük.
  8. A tejszínt habbá verjük, hozzákeverjük a zselatinos vizet és a kihűlt pudingot is.
  9. A krémet a torta tetejére simítjuk és hűtőben pár órát állni hagyjuk.
  10. Tetejét apróra vágott mogyoróval vagy szeletelt mandulával díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése