2014. október 23., csütörtök

Sárgabarackos-túrós kuglóf


Hozzávalók:
  • 20 dkg aszalt sárgabarack
  • 12 dkg puha Rama
  • 6 evőkanál olaj
  • 12 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 egész tojás
  • 25 dkg túró
  • 8 evőkanál tej
  • 35 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
Elkészítése:
  1. A puha vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk az olajat és a tojásokat is egyesével hozzáütjük.
  2. Ezután a túrót is belekeverjük, majd a sütőporral, sóval elkevert lisztet is hozzákanalazzuk a tejjel felváltva.
  3. Legvégül az apróra vágott aszalt sárgabarackot is keverjük hozzá.
  4. Kivajazott, lisztezett kuglóf formába öntjük a tésztánkat és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 60 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése