2014. november 22., szombat

Édes-savanyú csirkemell


Imádom az édes-savanyú csirkemellet, de eddig még csak az Uncle Ben's féle szószt készítettem el itthon. Ma viszont találtam egy régi WOK könyvet, benne egy szuper kis receptet, amit kis variálással, átalakítással elkészítettem és majdnem olyan lett, mint az üveges verzió.

Hozzávalók:
  • 80 dkg csirkemell vagy sertéshús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kaliforniai paprika (piros, sárga)
  • 1 szál sárgarépa
  • 65 dkg ananász konzerv
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál fehérbor
  • 2 evőkanál méz
  • 2 dl zöldségleves
  • 2 kiskanál étkezési keményítő
Elkészítése:
  1. A húst vékony csíkokra vágjuk, a zöldséget felkockázzuk és a paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk és szintén felkockázzuk.
  2. A wokban felhevítjük az olajat, majd rádobjuk a csirkemellet és fehérre pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a zöldségeket (paprika, répa) és a zúzott fokhagymát.
  4. Pároljuk pár percig, majd a leszűrt, lecsepegtetett ananászt és a felkockázott paradicsomot is beletesszük.
  5. Ízesítsük a mézzel, ecettel, szója szósszal és a kevéske borral.
  6. Pároljuk tovább, amíg megpuhulnak a zöldségek.
  7. 2 dl vizet keverjünk el egy fél húsleves kockával és az étkezési keményítővel, majd öntsük a szószra.
  8. Főzzük további 2 percig. Rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése