2014. december 24., szerda

Gyümölcskenyér



Ez az első gyümölcskenyerem, nálunk nem volt szokás. Most viszont a bejgli sütésből maradt egy csomó fehérje és annak a felhasználására kerestem felhasználási módot. Pont szembe jött velem Dina gyümölcskenyere, amit egyből ki kellett próbálnom. Annyira finom lett, hogy ezentúl erre fogom gyűjteni a fehérjéket.

Hozzávalók:
  • 6 tojás fehérje
  • 12 dkg porcukor
  • 14 dkg liszt
  • 13 dkg durvára vágott dió
  • 20 dkg aszalt gyümölcs (mazsola, sárgabarack, marcipán, narancs)
  • 1 evőkanál rum
  • 1 narancs reszelt héja
  • 7 evőkanál narancslé
  • 10 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
  1. A tojásfehérjét elkezdjük habosra keverni.
  2. Mikor már jó habos hozzáadjuk a porcukrot és tovább keverjük.
  3. Kimérjük a lisztet és az aszalt gyümölcsöket, ezeket összekeverjük, hogy ne tapadjon annyira össze az aszalt gyümölcsös rész.
  4. Ezután a fehérjéhez keverjük a lisztes keveréket, a diót.
  5. Ízesítjük rummal, narancs héjával, levével.
  6. Előmelegített sütőben 150 fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük.
  7. Miután kihűlt olvasztott csokival bevonjuk és díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése