2016. január 5., kedd

Almás mézes krémes


Hozzávalók a tésztához:
  • 15 dkg Rama margarin
  • 45 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • tej
Hozzávalók a krémhez:
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
Hozzávalók az almás részhez:
  • 5 dkg vaj
  • 1 kg alma reszelve
  • 10 dkg cukor
  • kevés fahéj
Elkészítése:
  1. A tészta alapanyagait egy kis tejjel összekeverjük, majd 3 részre osztjuk.
  2. Mindhármat kinyújtjuk és 3 egyforma méretű lapot sütünk belőle, vajazott, lisztezett tepsi hátán.
  3. Sütési idő kb. 6-8 perc, 180 fokon. (szép világosra sütjük)
  4. A pudingport a tejjel megfőzzük, hagyjuk kihűlni.
  5. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd mikor már kihűlt a pudingos rész összekeverjük a kettőt.
  6. A reszelt almát megdinszteljük fahéjjal, cukorral.
  7. Az első tészta-lapra tesszük az almás részt, majd a második lapot.
  8. Arra kenjük a pudingos krémet végül befedjük a harmadik lappal.
  9. A tetejét porcukorral megszórjuk és hagyjuk pár órát puhulni az egészet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése