2016. február 16., kedd

Kókuszos ananász torta


Hozzávalók a piskótához:
  • 4 egész tojás
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 evőkanál víz
Hozzávalók a krémhez:
  • 4,5 dl 100%-os ananászlé
  • 4 dl habtejszín
  • 1 doboz ananász (30 dkg)
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dkg kristálycukor
  • 2 kiskanál étkezési zselatin
  • 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
  1. Először elkészítjük a piskótát. A tojásokat a cukorral és a vízzel habosra keverjük.
  2. Majd óvatosan hozzáadjuk a kimért szárazanyagokat.
  3. Kivajazott, lisztezett 26 cm-es tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
  4. 4 dl ananászlét a cukorral elkezdünk melegíteni, majd hozzáadjuk a pudingport és sűrűre főzzük, ezután hűlni hagyjuk.
  5. A hideg habtejszínt habosra keverjük.
  6. Fél dl ananászlét melegítünk és elkeverjük benne a zselatint.
  7. A habtejszínhez keverjük a kihűlt pudingot és a zselatint is.
  8. 30 dkg darabolt ananászt óvatosan hozzákeverünk.
  9. A piskótánkat félbe vágjuk és körbekerítjük egy tortakarikával.
  10. Az alsó lapra kenjük a krémet, 1-2 evőkanálnyi kivételével, majd befedjük a tetejével.
  11. A maradék krémmel tetszőlegesen díszíthető a teteje és/vagy az oldala.
  12. Hűtőbe rakjuk, pár órát dermedni hagyjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése