2016. április 26., kedd

Orosz almatorta



Hozzávalók:
  • 4 egész tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 2 narancs reszelt héja
  • csipet só
  • 4-5 szem alma
Elkészítése:
  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből egy csipet sóval habot verünk.
  2. A sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük.
  3. Kimérjük a lisztet, hozzámorzsoljuk a vajat, sütőport, majd a habos sárgájához keverjük.
  4. Ezután belereszeljük a narancsok héját.
  5. Végül óvatosan összeforgatjuk a fehérjével.
  6. Az almákat meghámozzuk, kivágjuk a magházat.
  7. Egy kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük a tésztánkat, majd az almákat vékony szeletekre vágjuk.
  8. Az almaszeleteket függőlegesen a tésztába szúrjuk, körbe, körbe egész közel egymáshoz.
  9. Tetejét megszórjuk kristálycukorral és fahéjjal.
  10. Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 1 óra alatt készre sütjük.
  11. Ellenőrizzük tűpróbával, mivel az alma miatt nehezen sül át a közepe.
  12. Miután kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése