2016. április 30., szombat

Tavaszi pite


Hozzávalók a tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 kiskanál só
  • 1 csipet cukor
  • 1 evőkanál tej
Hozzávalók a tetejéhez:
  • 1 csomag zöldspárga
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 kápia paprika
  • 4 tojás
  • 2,5 dl tejszín
  • 20 dkg sonka
  • 1 csokor petrezselyem
  • szerecsendió
  • só, bors
  • 10 dkg cheddar és trappista sajt vegyesen
Elkészítése:
  1. A tészta hozzávalóit kimérjük, kézzel összegyúrjuk, majd egy alufóliába csomagoljuk és kb. 1 órára a hűtőbe tesszük.
  2. Egy óra letelte után kinyújtjuk és egy piteformát kibélelünk vele, hogy legyen egy kis pereme is.
  3. Befedjük sütőpapírral és sütőbabbal (én egy kisebb tortaformát raktam bele), hogy ne púposodjon fel.
  4. Előmelegített sütőben 200 fokon, 15 perc alatt elősütjük.
  5. A spárgának a fás részét levágjuk, a többit 1,5 cm-es darabokra vágjuk és egy serpenyőben, pici olajon, egy kiskanál cukorral megpároljuk.
  6. Felvágjuk az újhagymát, paprikát felkockázzuk.
  7. Egy tálba felütjük a 4 tojást, ráöntjük a tejszínt és egy villa segítségével elkeverjük.
  8. Hozzáadjuk a zöldségeket, az apróra vágott petrezselymet.
  9. A kockákra vágott gépsonka is mehet bele.
  10. Fűszerezzük, majd reszelünk bele a kétfajta sajtból is.
  11. Hozzáadjuk a megpuhult spárgát.
  12. Az elősütött tésztánkra öntjük a tejszínes-zöldséges szószt, majd további 25-30 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése