2016. május 26., csütörtök

Lúdláb pite



A hétvégén Székesfehérváron jártunk, ahol egész véletlenül belebotlottunk az" Édes fesztiválba". Az egyik standnál gyönyörű pitéket láttunk és kóstoltunk. Volt csokis, citromos, gyümölcsös, sós, kicsi és nagy egyaránt. Mivel nagyon ízlett nekünk és a Család amúgy is szereti a csokis dolgokat, ezért elhatároztam, hogy itthon is készítek hasonlót. Az alapja egy sima linzer, amit a lúdláb torta krémjével és meggyel töltöttem meg. Teteje tetszőlegesen díszíthető, rusztikusra vagy épp modernebbre.

Hozzávalók a pitéhez:
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 30 dkg liszt
Hozzávalók a krémhez:
  • 4 dl Meggle habtejszín
  • 20 dkg ét- és tejcsokoládé ízléstől függően
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 10 dkg csokoládé a tetejére
Elkészítése:
  1. Először a tejszínt felforraljuk, majd hozzárakjuk a kockákra tört csokoládét és elkeverjük, míg szép sima, egyenletes állagú krémet kapunk.
  2. Ezután legalább 4 órára hűtőbe rakjuk a csokikrémet.
  3. Elkészítjük a pitét. A hozzávalókat kimérjük, összegyúrjuk.
  4. Kinyújtjuk, majd kibélelünk vele egy kivajazott piteformát. A maradékból tetszőlegesen virágot vagy szívecskéket süthetünk.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon, 15 perc alatt megsütjük.
  6. A kihűtött krémet habverővel habosra keverjük.
  7. A piteformába tesszük a krém harmadát, teleszórjuk kimagozott meggyel, majd a maradék krémmel befedjük.
  8. Tetejét tetszőlegesen olvasztott csokoládéval, meggyel, linzerkével díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése