2016. május 7., szombat

Tejberizses-málnás torta


Hozzávalók a piskótához:
  • 4 tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 6 evőkanál víz
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
    Hozzávalók a tejberizshez:
    • 1 liter tej
    • 13 dkg cukor
    • 1 kiskanál vaj
    • 2 félbehasított vaníliás rúd kikapart magja
    • reszelt citromhéj
    • 21 dkg rizs
    Egyéb hozzávalók:
    • 2 dl tejszín
    • 1 dl víz
    • 2 kiskanál étkezési zselatin (zacskó fele)
    • 50 dkg málna
    • 2 csomag piros tortazselatin
    Elkészítése:
    1. Először a piskótát készítjük el. A tojásokat, a cukorral és a vízzel nagyon habosra keverjük.
    2. Hozzákeverjük a lisztet, sütőport.
    3. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük és előmelegített (180 fok) sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
    4. A rizst enyhén sós vízben előfőzzük 3 percig, majd leszűrjük, lecsepegtetjük.
    5. A tejet felforraljuk a cukorral és a többi hozzávalóval, majd hozzáadjuk a rizst.
    6. Többször megkevergetve egészen puhára, ragacsosra főzzük.
    7. A piskótánkat félbe vágjuk.
    8. A tejszínből habot keverünk, majd a kihűlt tejberizzsel összekeverjük.
    9. Egy pici vizet felmelegítünk, majd hozzákeverjük a zselatint, végül ezt a rizses masszánkhoz adjuk.
    10. Egy tortakarikát teszünk a piskóta alsó része köré, majd a krémet beleöntjük, elsimítjuk. Rátesszük a torta tetejét.
    11. A torta tetejére ráfektetjük a málnaszemeket, végül a zselatint a megadott módon elkészítjük és ráöntjük.
    12. Hűtőben egy éjszakán át hűtjük.

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése