2016. október 4., kedd

Almás hús


Régebben többször készült almás hús, de annak a receptje feledésbe merült. Pár hónapja próbálkoztam hasonló elkészítésével, de nem aratott nagy sikert. Ezt a receptet viszont mostanában találtam és azóta terveztem elkészíteni. Egyszerű, könnyen elkészíthető és ami a lényeg, ízlett a családnak, szóval bekerül a gyűjteménybe is.

Hozzávalók:
  • 75 dkg csirkemell filé felkockázva
  • 4 evőkanál mustár
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • só, bors
  • 1 kiskanál kakukkfű
  • 3-4 alma
  • 20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
  1. A mustárt az olajjal, fűszerekkel összekeverjük, majd a felkockázott húst hozzárakjuk és alaposan elkeverjük, hogy mindenhova jusson a pácból.
  2. Ezután áthelyezzük egy jénai tálba, elsimítjuk, majd az almát karikákra vágjuk és ezzel befedjük a húst.
  3. Legvégül megszórjuk reszelt sajttal.
  4. Befedjük alufóliával és előmelegített sütőbe (180fok) tesszük, kb. 45 percre.
  5. Ezt követően levesszük az alufóliát és rápirítjuk a sajtot, kb. 15 perc alatt.
  6. Tetszőleges körettel tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése