2016. október 24., hétfő

Citromos madeleine


Sokszor, sokfelé láttam és hallottam már a madeleine nevű sütiről, de még sosem ettem. Anyu konyhájában viszont találtam egy formát hozzá, így egyből ki kellett próbálnom. Kicsit olyan, mint a muffin, nagyon egyszerű elkészíteni, de nem kell hozzá papírkapszli, roppant mutatós, sőt a babakézbe is belefér. Bárhogy ízesíthetjük, az alapanyagok mindig megtalálhatóak egy háztartásban. Nekem ebből az adagból 2x8db sütim lett.

Hozzávalók:
  • 10 dkg finomliszt
  • 2 egész tojás
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 citrom héja és leve
  • fél csomag sütőpor
Elkészítése:
  1. A vajat megolvasztjuk.
  2. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd lassan a nem meleg vajat hozzáadjuk.
  3. Belekeverjük a szárazanyagokat  is, fűszerezzük, ezután egy órára hűtőbe rakjuk.
  4. A madeleine formát csak kivajazzuk, majd egy kiskanálnyi tésztát rakunk mindegyik mélyedésbe.
  5. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük őket.
  6. Utána jöhet a következő kör.
  7. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése