2016. október 17., hétfő

Sütőtökös színes tészta


Ezt a receptet egy fotófelhívásra készítettem el, annyi volt a kikötés, hogy sütőtök legyen benne meg tészta, mivel a Gyermelyi írta ki a játékot. A családot sokkolta az ötletem, a sütőtököt levesben meg tortában szokták csak enni... Így alakult, hogy spontán ami eszembe jutott azokat vettem és használtam fel az ebédhez, amit most kivételesen nem tudok grammra pontosan leírni. A lényeg, hogy ízlett a családnak és mindenki kétszer is evett belőle.

Hozzávalók:
  • 1 kisebb sütőtök fele
  • 6-8 db champion gomba
  • 25 dkg sonka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dl tejszín
  • evőkanál liszt
  • só, bors
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 50 dkg Gyermelyi tészta
  • trappista sajt
Elkészítése:
  1. A vizet felrakjuk forrni, majd a tésztát sós vízben kifőzzük.
  2. A sütőtököt apró kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben pici olajon megpirítjuk és félrerakjuk.
  3. Felvágjuk a hagymát, gombát megpucoljuk, apróra vágjuk és a sonkát is felkockázzuk.
  4. A hagymát kicsi olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a sonkát, gombát is és tovább pároljuk.
  5. Sózzuk, borsozzuk.
  6. A tejszínhez rakunk egy kicsi lisztet, kis forró vizet a tészta főzővizéből elkeverjük, majd a zöldségekre öntjük.
  7. Fűszerezzük kakukkfűvel, rozmaringgal, petrezselyemmel, fokhagymával.
  8. Hozzákeverjük a sütőtököt, majd a kifőtt tésztát.
  9. Trappista sajttal tálaljuk. Rakhatunk rá tökmagot is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése