2017. január 2., hétfő

Keksz szalámi


Hozzávalók:
  • 50 dkg háztartási keksz
  • fél dl rum
  • 25 dkg rama
  • másfél dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 3 dkg kakaó
  • 1 evőkanál liszt
Elkészítése:
  1. A kekszet apró darabokra törjük, kb. 6 felé és meglocsoljuk a rummal.
  2. A tejet, cukrot, kakaót és lisztet állandó keverés mellett felfőzzük.
  3. Beletesszük a margarint és újra felforraljuk.
  4. Ráöntjük a kekszre és alaposan összekeverjük.
  5. Ezután két részre osztjuk és folpack segítségével hengert formálunk belőle.
  6. Jól becsomagoljuk és hűtőbe rakva állni hagyjuk, míg megszilárdul.
  7. Hűtőben sokáig eláll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése