2017. március 21., kedd

Szezámmagos csirkemell


Múltkor a gyerekeket kértem meg, hogy a rengeteg Nők lapja konyha újságból bökjenek rá valamire, hogy mi legyen az ebéd. Ez volt a választásuk, ami nagy sikert aratott, azóta már többször is elkészítettem, egyszerű és szinte minden hozzávaló könnyen elérhető, van itthon.

Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemell
  • 2 szál répa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál méz
  • 1 lime kifacsart leve
  • 2 evőkanál szezámmag
  • só, bors
Elkészítése:
  1. Wok serpenyőben olajat hevítünk, ahol megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
  2. A felcsíkozott csirkemellet és a vékonyra szeletelt sárgarépát szintén rádobjuk és megpirítjuk.
  3. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Közben hozzáadunk 2-3 evőkanál vizet, a szójaszószt, mézet és a lime levét.
  5. Szórjuk meg szezámmaggal.
  6. Köretnek készíthetünk rizstésztát, bulgurt, rizst.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése