2017. április 6., csütörtök

Almás sütemény AutoCookban készítve



A BOSCH AutoCook géppel süteményt is lehet sütni, amit természetesen egyből le kellett tesztelnem. Választásom az almás süteményre esett. Az elkészítése a hagyományos módon működik, csupán annyi a különbség, hogy tepsi helyett a gép edényét kell kivajazni és búzadarával megszórni, ezután a tésztát és almát belerakni. Kicsit kételkedtem benne, hogy mi fog kisülni belőle, de ahogy a képen is látható elég szép magas és jó állagú tortát sütött ki nekünk a BOSCH.

Hozzávalók:
  • 3 egész tojás
  • 24 dkg liszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 10 dkg tejföl
  • 3 egész alma
  • fahéj
  • citrom héja
Elkészítése:
  1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a tejfölt, belereszeljük a citrom héját.
  3. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd kanalanként a többihez keverjük.
  4. Az AutoCook edényét kivajazzuk, majd megszórjuk búzadarával.
  5. A tál aljába rakjuk a tészta 1/3-át.
  6. Az almát megpucoljuk, felkockázzuk, majd a tésztára szórjuk.
  7. Tetejét ízlés szerint fahéjjal megszórjuk.
  8. Erre kanalazzuk a maradék tésztát.
  9. Becsukjuk a gép fedelét, majd a backen funkcióval a lang időintervallumot kiválasztva elindítjuk.
  10. 60 perc múlva fog csipogni, amikor kinyitjuk az edényt, majd 20 perc pihentetés után kiborítjuk egy tálra az elkészült süteményt.
Elkészült, de még az edényben
Működés közben

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése