2017. november 21., kedd

Boszorkánypogácsa


Múltkoriban nézegettem karácsonyi sütirecepteket, amikor megakadt ennek a sütinek a nevén a szemem. Nem tudom honnan, miért kapta ezt a nevet, mindenesetre elkészítettem, mert nagyon mutatós. Jó választás lehet a közelgő ünnepekre, szerintem dobozban sokáig eláll.

Hozzávalók:
  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg rama
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél citrom leve
Elkészítése:
  1. A hozzávalókat összedolgozzuk, majd fél órára hűtőben pihentetjük.
  2. A tésztából diónyi golyókat formázunk, melyeket a megmaradt tojásfehérjében megmártunk, ezt követően a dióba is beleforgatjuk. (csináltam pár kókuszosat is)
  3. Tepsire helyezzük, majd egy fakanál végével mélyedést nyomunk a közepükbe.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt megsütjük a pogácsákat.
  5. Miután kivettük a sütőből lekvárt nyomunk a lyukakba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése